Slag om Arnhem

De slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog ging de geschiedenis in als een heroïsch gevecht van de Britse en Poolse para’s die achter de Duitse linies werden gedropt om de Rijnbrug intact te houden. Op 17 september 1944 om 9.30 uur was het eerste luchtalarm.

De tegenstand van de Duitse bezetting was veel sterker dan werd verwacht. De geallieerden vochten om iedere meter grond. Maar het Britse Tweede leger liet te lang op zich wachten. 1700 van de 10.000 para’s sneuvelden. In de nacht van 25 op 26 september trok de rest van de Britse Eerste luchtlandingsdivisie bij Oosterbeek over de Rijn naar de zuidelijke oever terug. De Slag om Arnhem was verloren.

Tijdens deze rondleiding met de fiets komen we langs de meest markante punten van operatie Market Garden en de Slag om Arnhem; de vele monumenten in Arnhem, natuurlijk de John Frostbrug, en we brengen een bezoek aan de Airbornebegraafplaats in Oosterbeek. In overleg kunnen we ook het Airborne museum bezoeken. Deze tour duurt ongeveer 2,5 uur.

Begraafplaats Oosterbeek

Highlights

  • John Frostbrug

  • Evacuatiemonument

  • Airbornebegraafplaats

  • Airborneplein

Reserveren

De fietstours kunnen in overleg op elk gewenst dagdeel worden gegeven. Maak gebruik van onderstaand contactformulier of info@yourlocalguide.nl om een fietstour in te plannen.