Over mij

Even voorstellen; mijn naam is Alien van Alst. Heb binnenlands toerisme gestudeerd en ik geef al sinds 2001 met veel plezier rondleidingen in en rondom Arnhem. De stad heeft in die tijd al vele metamorfoses ondergaan die door mij op de voet gevolgd worden! Erg interessant om te zien hoe Arnhem met de tijd mee groeit, met natuurlijk prachtige en minder mooie uitbreidingen om natuurlijk weer te vertellen aan mijn gasten.

Sinds 2008 werk ik als zelfstandige gids, wat me nog steeds heel goed bevalt. De verscheidenheid aan tours houden het afwisselend en ik probeer steeds een nieuwe route uit.

Ik houd van reizen en cultuur, maar ook koken is een grote hobby. Graag wandel en fiets ik door het groen van de Veluwezoom, rondom Arnhem, ik ontdek steeds weer iets nieuws. Het is een voorrecht om hier in de omgeving te wonen en werken, en graag zou ik jullie ook verwelkomen in en rondom Arnhem!

Gids Alien van Alst

Aan het woord

Vorig jaar heb ik deelgenomen aan de foto-tour door Arnhem. Alien kan met veel kennis en enthousiasme vertellen over Arnhem, haar gebouwen, terugkerende evenementen en haar geschiedenis.

Een absolute aanrader voor een bedrijfsuitje, teambuilding-dag, of om met een vriendengroep Arnhem van een andere kant te leren kennen. Door haar creativiteit en verfrissende ideeën zijn er elke keer weer andere rondleidingen en is er van alles mogelijk.

Diana Meussen

The tour guide knew where to take us and drove with us to the surrounding areas of Arnhem that we would never have found on our own.

She and her family are from that area and she really knew the history of Market Garden very well.

Beetje laat maar een niet mindere enthousiaste reactie van ons allemaal over je rondleiding.

Was erg leuk en genoten van alle leuke grappige zaken in het Modekwartier!

Wij vonden de rondleiding erg interessant; ik heb erg veel gehoord (ook persoonlijke verhalen van verzetstrijders) wat ik nog niet wist. Erg mooi om op deze manier Arnhem te leren kennen.
Wij waren in 2 groepen opgesplitst, die ieder andere kant opgingen en uit beide groepen heb ik enthousiaste geluiden gehoord!
Kortom: erg positief!

Mede dankzij de modewandeling hebben wij een hele, gezellige dag gehad in Arnhem.

Zeer aanbevelenswaardig!

Een gezellige goede gids, leuk programma, mooie stad en lekker eten.

Wij hebben het allemaal heel leuk en leerzaam gevonden.

Ik zal je her en der in Arnhem dan ook zeker aanbevelen.

Jouw bijdrage hebben we als plezierig ervaren. Je hebt ons aan de hand genomen naar locaties waar we zelf niet op komen. Met jouw manier van vertellen, afgestemd op de oorlogsplek is onze trip een mooie co-productie geworden. Dank daarvoor.

Ik heb alleen maar zeer positieve reacties mogen ontvangen.

Wij waren met z’n allen erg blij met de “Culinaire Wandeltour”, maar vooral ook om jou, je deed het erg goed.

We zullen reclame maken en wellicht komen wij nog een keer met een andere groep.

We hebben het heel gezellig gehad. Super.

Hoi Alien,

Bedankt voor de tour door Arnhem!

We hebben een enorm leuke dag gehad met jouw rondleiding, het hoedenatelier, lekker geshopt, zelfs nog op een terras gezeten en daarna in Fusion heerlijk gegeten (goeie tip zeg)!

Wij vonden het allemaal geweldig. Niets anders dan lof, echt een geslaagde middag. Nogmaals dank.

Dear Alien,

I would like to thank you for guiding us during our visit to Arnhem on 16 September 2014. With your superb knowledge about the city of Arnhem and the Oosterbeek areas you assisted us in getting a good understanding of what happened there 70 years ago. We welcomed seeing all the interesting sites that you showed us. That and the visit to the Hartenstein museum certainly completed our 2-day Battlefield trip of Operation Market Garden.

D. Anderson (Colonel, United States Air Force)

Hallo Alien,

wat krijg je een andere kijk op een stad als je er iets meer van weet. Wij hebben een gezellige en leerzame middag aan overgehouden mede door jou prettige manier van vertellen over de stad Arnhem. Bedankt.

Ik hoop dat bij de foto’s voor jou ook een mooie herinnering aan over houd.

Leopold

Alien
Nogmaals dank
We hebben het perfect naar ons zin gehad en we zullen je waar mogelijk aanbevelen.

Was leuk, kom zelf uit arnhem. Heb veel voor mij nieuwe dingen gehoord.

Hallo Alien,

Nog bedankt namens alle tennisvriendinnen voor de leuke stadswandeling. Wij hebben Arnhem op een heel andere manier leren kennen.

De workshop bij Elisabeth de Meulmeester was ook weer super!!!

Al met al een zeer geslaagde dag.

Nogmaals bedankt!

Het bijzondere van de wandeling onder leiding van Arnhem Binnenstebuiten is dat je Arnhem met geheel andere ogen gaat bekijken. Wat een ‘gewoon’ buurtje leek, bleek een boeiende verzameling van architectonische wondertjes. Wat zich liet aanzien als een doodlopend straatje, was in werkelijkheid de toegang tot een prachtige binnentuin. Wat een verpauperd straatje scheen, bleek zich te ontwikkelen tot een hip gebiedje met heel bijzondere winkeltjes.

Kortom: écht Arnhem binnenstebuiten, dat ik heb leren kennen aan de hand van de vriendelijke en deskundige gids Alien van Alst.

Frank Noë

Hallo Alien,

Het was heel  anders in Arnhem te lopen met de neus omhoog, we hebben genoten dank daarvoor.

Mocht het weer eens gaan regenen, als we ons uitje gepland hebben, lijkt met het spijkerkwartier met de tuinen ook wel leuk.

Je hoort nog van ons.

Hallo Alien,

Bedankt voor de rondleiding. Wij vonden het erg interessant en hebben allemaal nieuwe kanten van Arnhem gezien.

Beste Alien,

Alle dames waren zeer enthousiast. Het was een heel geslaagde middag en ik mocht alle lof in ontvangst nemen. Het was ook zo mooi dat alle ateliers zo dichtbij elkaar lagen zodat ze met dat slechte weer niet zoveel hoefden te lopen. Hartelijk bedankt voor alles.