Stadswandeling Arnhem met deskundige gids

Bent u op zoek naar een stadswandeling Arnhem? Your Local Guide geeft al jaren met plezier rondleidingen in Arnhem en omgeving voor kleine en grotere groepen. Arnhem is een prachtige stad met veel geschiedenis. Daarnaast heeft Arnhem een naam hoog te houden als het gaat om creativiteit. Er worden veel evenementen georganiseerd in en buiten het centrum. Ook zijn er interessante wetenswaardigheden over Arnhem die veel mensen niet kennen. Een stadswandeling Arnhem is dus ook leuk als u Arnhem al goed kent!

Verborgen stadstuinen - Stadswandeling ArnhemDe groenste stad van Europa

Bij een stadwandeling Arnhem kunt u veel groen verwachten. Niet alleen de omgeving zoals de Veluwe en Uiterwaarden zijn groen, ook in de stad vindt u indrukwekkende bomen, bijzondere tuinen en sfeervolle parkjes. In 2008 won Arnhem de titel ‘groenste stad van Nederland’ en in 2009 mocht Arnhem zich zelfs de groenste stad van Europa noemen. Daarnaast heeft ook het prachtige Park Sonsbeek meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen.

Arnhem is creatief

Arnhem is een creatieve stad met o.a. ArtEZ hogeschool voor de kunsten. In de binnenstad en in het Modekwartier zijn veel modeateliers gevestigd waar u met een stadswandeling Arnhem langskomt. Met de rondleiding Modekwartier Arnhem bezoeken we verschillende ateliers. Erg leuk en uniek om een kijkje in de keuken te krijgen. Ook worden er veel evenementen georganiseerd zoals Arnhem Mode Biennale, Sonsbeek Theater Avenue, World Living Statues Festival Arnhem, Sprookjesfestival Arnhem en Worldstreetpainting Festival Arnhem. Een stadswandeling Arnhem tijdens een van deze evenementen is zeker een aanrader. In 2009 won Arnhem de prijs voor beste evenementenstad van Nederland.

Een rijke historie

Arnhem kent een rijke historie. Sporen van deze historie vindt u terug in monumentale gebouwen en de architectuur die u tijdens een stadswandeling Arnhem tegenkomt. Daarnaast staat Arnhem bekend om de Slag om Arnhem, onderdeel van Operatie Market Garden. De Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog ging de geschiedenis in als een heroïsch gevecht van de Britse en Poolse para’s die achter de Duitse linies werden gedropt om de Rijnbrug intact te houden. Op 17 september 1944 om 9.30 uur klonk het eerste luchtalarm. Een treurig maar boeiend verhaal waar de gids van Your Local Guide u graag meer over vertelt.

Stadswandeling Arnhem - John Frostbrug

Tijdens een stadswandeling Arnhem, de rondleiding Slag om Arnhem, doen we de plaatsen aan die het belangrijkst waren tijdens operatie Market Garden en de slag om Arnhem. We zien vele monumenten en natuurlijk nemen we een kijkje bij de John Frostbrug, dé brug te ver.

Bezienswaardigheden stadswandeling Arnhem

Tijdens een stadswandeling Arnhem komt u vele bezienswaardigheden tegen. Naast de John Frostbrug, Sonsbeek en het Modekwartier nemen we ook een kijkje op de Korenmarkt, het Musiskwartier, het Eiland, de Eusbiuskerk met panoramalift, de Rijnkade, de Historische Kelders en niet te vergeten het Centrale Station die al verschillende architectuurprijzen heeft gewonnen. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie en interessante bezienswaardigheden waar u langs komt tijdens een stadswandeling Arnhem.

Wilt u weten welke bezienswaardigheden we per rondleiding bekijken? Kijk op de pagina’s van de verschillende tours voor de highlights of neem contact op met Alien van Alst, gids van Your Local guide.

Rondleidingen en fietstours

Naast de stadswandeling Arnhem geeft Your Local Guide nog veel meer rondleidingen:

Op zoek naar een ander groepsuitje dan een rondleiding? Your Local Guide geeft ook step- en fietstours. Een leuke en originele manier om de stad en omgeving te ontdekken. In relatief korte tijd krijgt u veel van Arnhem te zien.

Stadswandeling Arnhem per step

Stadswandeling Arnhem reserveren?

De stadswandeling Arnhem kan in overleg op elk gewenst dagdeel worden gegeven. Maak gebruik van het contactformulier of info@yourlocalguide.nl om de rondleiding in te plannen.